Възможност за оборудване с двигател от марките MERCURY, YAMAHA, HONDA и SUZUKI


За фирма RANIERI


Марката Ranieri е създадена в гр. Soverato в Италия в края на '60те когато най-големият от братята Раниери Пиетро, развива семейният бизнес от ремонт и продажба на двигатели и скутери към създаването на истински морски произведения на изкуството благодарение на страстта и таланта си.

В края на 70-те е регистрирана Motonautica Ranieri Bro.s , която е първата фирма от Ranieri group.


В наши дни тази група от фирми се концентрира основно в производството и продажбата на лодки за спорт и отдих от фибростъкло. Смяната на поколенията във фирмата е от възрастния Пиетро към синовете му Салваторе и Антонио наследници и нови играчи в Motonautica Ranieri Bro.s. Баща и синове създават новите модели и контролират производството, маркетинга и дистрибуцията с помощта на висококвалицирания персонал.

Основателят Пиетро Раниери контролира стриктно всяка фаза от производството. Благодарение на г-н Раниери-старши марката се е доказала на пазара като лидер в производството на висококачествени лодки с авангарден дизайн.


Фактът, че фирмата е изцяло семейна обяснява безкрайното внимание към детайла, смесването на модерни технологии и многогодишен опит. Това може да се постигне само отдавайки целият си живот на корабостроителницата. Днес ние разполагаме с шедьовър, който наред с бързината и управляемостта е достигнал върхови нива на качество, структурна здравина и преди всичко на комфорт.


 

Motonautica F.lli Ranieri избира най-добрите материали на на световния пазар благодарение на контролният център създаден от самия Пиетро Раниери. Изборът и тестването на всички материали се прави с цел гарантиране на отлично качество и превъзходни технически характеристики. Ключът към успеха се крие в сплотеността на семейната фирма и пълната хармония при създаването на лодки, които са сбъдната мечта за всички наши клиенти. Бъдещите планове включват нов стратегически клон на фирмата за надуваеми лодки - нов но бързоразвиващ се сектор в цяла Европа. Факт е, че фирмата се възползва от своя многогодишен опит за да разшири моделната си гама, отправяйки предизвикателство, което персоналът на е повече от уверен, че ще изиграе печеливша роля за бъдещето.


 

Още повече, фирмата си е поставила за цел завладяването на нови пазари, участвайки от 2014г на международното изложение в Дубай - отправната точка за любителите на морето от Близкия изток. Единствената фирма със знак "Made in Italy" в красивата Дубай Марина, заобиколена от небостъргачи. Дори в Европа групата на  Ranieri вече е един от основните участници в Genoa International Boat Show, също както в изложенията в Гърция, Германия, Испания, Малта, Великобритания, Холандия, Хърватска, Турция, Унгария, Франция и много други. Днес  Ranieri е един от символите на италианското качество.